Recolza el Patio Maravillas. Construeix Madrid.


Apoya_Patio-03

* [français] * [português] * [galego] * [castellà] * [english] * [euskara]  * [valencià] *

1.  El passat mes de febrer rebem la informació que la propietat de  l’edifici en el qual es troba el  Patio Maravillas havia canviat.  Representants de la nova propietat es van posar en contacte amb  l’assemblea del Patio proposant-nos abandonar l’edifici a canvi de no  denunciar-nos. No acceptem la seva proposta i per contra plantegem una  possibilitat de negociació amb la nova empresa propietària. Aquesta  negociació es va realitzar al llarg del passat mes de març i ha tingut  dos objectius principals. Un és el reconeixement del Patio Maravillas com  a interlocutor legítim i subjecte de dret sobre l’edifici. Cosa  que hem formalitzat a través de la signatura d’un acord amb la  propietat. El segon és retardar el màxim possible una denúncia per part  de la propietat. A canvi el Patio va reafirmar el seu compromís a  mantenir l’edifici, cuidar-ho, etc.

Guanyar temps per evitar una denúncia amb quina objectiu?

 

2.  El Pati és des de fa anys un dels espais que fa ciutat front i més  enllà d’els qui la destrueixen. Un espai que el proper mes de juliol  complirà set anys de vida. Set anys en els quals ha dedicat tots els  seus recursos a ser infraestructura comuna d’una ciutat atacada,  deteriorada i despullada dels seus espais comuns. Una ciutat endeutada  els gestors de la qual venen edificis públics a fons voltors, intenten  privatitzar els seus serveis de salut, tanquen col·legis, cinemes, sales  de concerts, expulsen a la gent dels seus habitatges, acaben amb les  zones verdes i, en fi… destrueixen. Som un exemple (un entre molts) de  la ciutat que es resisteix a morir a les mans de l’especulació i  l’espoli.

I creiem que ja es l’hora que aquesta una altra ciutat – la  dels seus habitants, la nostra, la teva – sigui reconeguda  institucionalment i els seus drets siguin respectats. Per aquest motiu  llancem una campanya pública perquè, juntament amb la societat civil  madrilenya, demandem a les autoritats municipals el reconeixement de la  riquesa que produïm, dels drets que generem i de l’exemple de democràcia  que som. El seu reconeixement, però també, i sobretot, el seu gaudi  comú.

Com anem a fer-ho?

3.- En primer lloc anem a sol·licitar  per registre una reunió amb les àrees municipals d’Urbanisme i de  Participació Ciutadana, així com amb els responsables del districte  Centro per iniciar un diàleg que porti al reconeixement del Patio  Maravillas com una infraestructura democràtica de la ciutat. Aquest  reconeixement passa per la cessió d’espais públics perquè es realitzin  les activitats del Patio amb plena autonomia, així com per l’elaboració  d’un estatut comú que pugui servir a altres espais de la ciutat per ser  (si així ho desitgen) reconeguts també com a subjectes de dret. Hi ha  sobrades experiències d’aquest tipus tant en l’estat espanyol com a  Europa, així com una pràctica de més de set anys, que recolzen i  legitimen aquestes reivindicacions.

En segon lloc, llançarem una  campanya de suport al Patio Maravillas que el seu objectiu és aconseguir  5.000 suports abans del nostre proper aniversari. És a dir, en un mes.  Per a això hem habilitat aquesta web. Ajuda’ns a fer visible aquesta  demanda ciutadana. Ajuda’ns a dir-los que Madrid necessita espais com el  Patio, que Madrid és nostra.

Seguirem informant, romanguin a l’escolta

Per a adhesions de col·lectius, organitzacions i institucions escriu-nos a coordinacion@patiomaravillas.net

Recolza el Patio Maravillas. Construeix Madrid.

[emailpetition id=”1″]

[signaturelist id=”1″]

Compartir