Recolza el Pati Meravelles. Construeix Madrid.


1. El passat mes de febrer vam rebre la informació de que la propietat de l'edifici en el qual es troba el Pati Meravelles havia canviat. Representants de la nova propietat es van posar en contacte amb l'assemblea del Pati proposant-nos abandonar l'edifici a canvi de no denunciar-nos. No acceptem la seva proposta i per contra plantegem una possibilitat de negociació amb la nova empresa propietària. Aquesta negociació es va realitzar al llarg del passat mes de març i ha tingut dos objectius principals. Un és el reconeixement del Pati Meravelles com a interlocutor legítim i subjecte de dret sobre l'edifici. Aspecte que hem formalitzat a través de la signatura d'un acord amb la propietat. El segon és retardar el màxim possible una denúncia per part de la propietat. A canvi el Pati va reafirmar el seu compromís a mantenir l'edifici, cuidar-ho, etc. Guanyar temps per evitar una denúncia amb quin objectiu? 2. El Pati és des de fa anys un dels espais que fa ciutat front i més enllà d'els qui la destrueixen. Un espai que el proper mes de juliol complirà set anys de vida. Set anys en els quals ha dedicat tots els seus recursos a ser infraestructura comuna d'una ciutat atacada, deteriorada i despullada dels seus espais comuns. Una ciutat endeutada on els seus gestors venen edificis públics a fons voltors, intenten privatitzar els seus serveis de salut, tanquen col·legis, cinemes, sales de concerts, expulsen a la gent dels seus habitatges, acaben amb les zones verdes i, en fi… destrueixen. Som un exemple (un entre molts) de la ciutat que es resisteix a morir a les mans de l'especulació i l'espoli. I creiem que va sent hora que aquesta una altra ciutat – la dels seus habitants, la nostra, la teva -siga reconeguda institucionalment i els seus drets sigan respectats. Per aquest motiu llancem una campanya pública perquè, juntament amb la societat civil madrilenya, demandem a les autoritats municipals el reconeixement de la riquesa que produïm, dels drets que generem i de l'exemple de democràcia que som. El seu reconeixement, però també, i sobretot, el seu gaudi comú. Com anem a fer-ho? 3.- En primer lloc anem a sol·licitar per registre una reunió amb les àrees municipals d'Urbanisme i de Participació Ciutadana, així com amb els responsables del districte Centro per iniciar un diàleg que porte al reconeixement del Pati Meravelles com una infraestructura democràtica de la ciutat. Aquest reconeixement passa per la cessió d'espais públics perquè es realitzen les activitats del Pati amb plena autonomia, així com per l'elaboració d'un estatut comú que pugui servir a altres espais de la ciutat per ser (si així ho desitgen) reconeguts també com a subjectes de dret. Hi ha sobrades experiències d'aquest tipus tant en l'estat espanyol com a Europa, així com una pràctica de més de set anys, que recolzen i legitimen aquestes reivindicacions. En segon lloc, llançarem una campanya de suport al Pati Meravelles que el seu objectiu és aconseguir 5.000 suports abans del nostre proper aniversari. És a dir, en un mes. Per a això hem habilitat aquesta web. Ajuda'ns a visibilitzar aquesta demanda ciutadana. Ajuda'ns a dir-los que Madrid necessita espais com el Pati, que Madrid és nostra. Seguirem informant, romanguen a l'escolta Per a adhesions de col·lectius, organitzacions i institucions escriu-nos a coordinacion@patiomaravillas.net Recolza el Pati Meravelles. Construeix Madrid.

* [français] * [português] * [galego] * [català] * [castellano] * [english] * [euskara] *

1.  El passat mes de febrer vam rebre la informació de que la propietat de  l’edifici en el qual es troba el Pati Meravelles havia canviat.  Representants de la nova propietat es van posar en contacte amb  l’assemblea del Pati proposant-nos abandonar l’edifici a canvi de no  denunciar-nos. No acceptem la seva proposta i per contra plantegem una  possibilitat de negociació amb la nova empresa propietària. Aquesta  negociació es va realitzar al llarg del passat mes de març i ha tingut  dos objectius principals. Un és el reconeixement del Pati Meravelles com  a interlocutor legítim i subjecte de dret sobre l’edifici. Aspecte que  hem formalitzat a través de la signatura d’un acord amb la propietat. El  segon és retardar el màxim possible una denúncia per part de la  propietat. A canvi el Pati va reafirmar el seu compromís a mantenir  l’edifici, cuidar-ho, etc.

Guanyar temps per evitar una denúncia amb quin objectiu?

2.  El Pati és des de fa anys un dels espais que fa ciutat front i més  enllà d’els qui la destrueixen. Un espai que el proper mes de juliol  complirà set anys de vida. Set anys en els quals ha dedicat tots els  seus recursos a ser infraestructura comuna d’una ciutat atacada,  deteriorada i despullada dels seus espais comuns. Una ciutat endeutada  on els seus gestors venen edificis públics a fons voltors, intenten  privatitzar els seus serveis de salut, tanquen col·legis, cinemes, sales  de concerts, expulsen a la gent dels seus habitatges, acaben amb les  zones verdes i, en fi… destrueixen. Som un exemple (un entre molts) de  la ciutat que es resisteix a morir a les mans de l’especulació i  l’espoli.

I  creiem que va sent hora que aquesta una altra ciutat – la dels seus  habitants, la nostra, la teva -siga reconeguda institucionalment i els  seus drets sigan respectats. Per aquest motiu llancem una campanya  pública perquè, juntament amb la societat civil madrilenya, demandem a  les autoritats municipals el reconeixement de la riquesa que produïm,  dels drets que generem i de l’exemple de democràcia que som. El seu  reconeixement, però també, i sobretot, el seu gaudi comú.

Com anem a fer-ho?

3.-  En primer lloc anem a sol·licitar per registre una reunió amb les àrees  municipals d’Urbanisme i de Participació Ciutadana, així com amb els  responsables del districte Centro per iniciar un diàleg que porte al  reconeixement del Pati Meravelles com una infraestructura democràtica de  la ciutat. Aquest reconeixement passa per la cessió d’espais públics  perquè es realitzen les activitats del Pati amb plena autonomia, així  com per l’elaboració d’un estatut comú que pugui servir a altres espais  de la ciutat per ser (si així ho desitgen) reconeguts també com a  subjectes de dret. Hi ha sobrades experiències d’aquest tipus tant en  l’estat espanyol com a Europa, així com una pràctica de més de set anys,  que recolzen i legitimen aquestes reivindicacions.

En  segon lloc, llançarem una campanya de suport al Pati Meravelles que el  seu objectiu és aconseguir 5.000 suports abans del nostre proper  aniversari. És a dir, en un mes. Per a això hem habilitat aquesta web.  Ajuda’ns a visibilitzar aquesta demanda ciutadana. Ajuda’ns a dir-los  que Madrid necessita espais com el Pati, que Madrid és nostra.

Seguirem informant, romanguen a l’escolta

Per a adhesions de col·lectius, organitzacions i institucions escriu-nos a coordinacion@patiomaravillas.net

Recolza el Pati Meravelles. Construeix Madrid.

[emailpetition id=”1″]

[signaturelist id=”1″]

Compartir